tisdag 9 augusti 2011

Il Divo - en himla god kaka!

Eftermiddagarna i den varmaste veckan på hela sommaren tillbringade vi i svalkande skugga under äppelträden i vår trädgård. Till tonerna av Il Divo njöt vi av denna enkla kaka som inte ser mycket ut för världen, men är himelsk god. Så här års är det bra pris på nektariner och hallon finns att plocka i trädgården. Med en klick grädde till blir kakan rent gudomlig!



200 gr smör
2 dl mjölk
5 ägg
4 1/2 strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
3 nektariner
250 g hallon
2 msk socker

1. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken.
2.Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och rör ner i smeten, tillsätt smöret och mjölken.
3. Bred ut smeten i en långpanna (30x40 cm) klädd med bakplåtspapper. Skär nektarinerna i tärningar, skalen får vara kvar. Strö nektarin och hallon över smeten och även sockret.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 200 grader ca 30 minuter. Skär i rutor när den svalnat något.

1 kommentar:

  1. Tydligen måste man ha en s k profil hos någon av organisationerna i listan...

    SvaraRadera